Hanna Weselius


Teokset


Kirjoituksia


Valokuvataide


Minusta


Instagram

hanna@hannaweselius.fi
+358 50 511 3243


© 2024 Hanna Weselius |  Studio Kiss: Tarkiainen & Gammelin
Hanna Weselius

Teokset


Kirjoituksia


Valokuvataide


Minusta


Instagram

hanna.weselius@aalto.fi
+358 50 511 3243


© 2024 Hanna Weselius | Studio Kiss

Olisiko jokaisella ihmisellä oltava yleinen ja yhtäläinen oikeus strategiseen pärstäkuvaan? Tätä kysymystä Kirjoittaja pohtii seuraavassa sekakuoroteoksen vihapuhelibretossa ja muistuttaa, että jokainen ihminen on laulun arvoinen perke-le!RUMA RILLUMAREI (puhekuoroteos vähintäänkin 8-ääniselle sekakuorolle)

Intro (kakkosbasso, muristen): Mokuttajatmokuttajatmokuttajatmokuttajatmokuttajat (jatkuu noin teoksen puoliväliin välillä voimistuen)

Soprano: KAUHEEN NÄKÖISIÄ NE OVAT!

Solo (yksi kuorolainen nousee esiin, puhuu Matti Röngän äänellä): Lokakuussa 2012 kuntavaaliehdokkaiden kasvokuvat alettiin tulkita poliittisiksi kannanotoiksi. Syntyi laaja kansalaisliikehdintä, joka huipentui mellakoihin vaalihuoneistoissa kaikkialla maassa. Mellakoijat esiintyivät huputettuina. Banderollien pääsanoma oli se, että kansalaisilla on oltava oikeus sanoa mitä vaan vaikka se ei tarkoita mitään, ei ainakaan sitä miltä se näyttää. (Soolon päätteeksi joku kuorolainen heittää solistia tomaatilla.)

Tenor: Julma ja hyökkäävä, alentava ja nöyryyttävä lähestymistapa, ala-arvoista toimintaa! (x 3)

Soprano: KAUHEEN NÄKÖISIÄ NE OVAT!

CHORUS: Mokuttaja hyysäri persu urpo. Mokuttaja hyysäri persu urpo. Kiitospaita suomipaita jussipaita kauluspaita. Kiitospaita suomipaita jussipaita kauluspaita. Kukkahattu kukkamekko IRTI! PERKELE! Muhammed! Jeesus!

Bass: Muhammed! Jeesus!

Tenor (falsetto): Sinä ja minä ja Hentun Liisa. Sinä ja minä ja Hentun Liisa. Sinä ja minä ja Hentun Liisa.

Soprano: LIIKENNEVALOISSA!

Solo (Jussi Halla-ahoksi puettu kuorolainen seisoo pakkasessa henki huuruten, posket punaisina): Minä en enää ikinä anna haastattelua teille. (Kävelee kuoron editse pois, tönäisee kuoronjohtajaa ja pui nyrkkiä mennessään.)

Soprano: KAUHEEN NÄKÖISIÄ NE OVAT!

CHORUS: Mokuttaja hyysäri persu urpo. Mokuttaja hyysäri persu urpo. Kiitospaita suomipaita jussipaita kauluspaita. Kiitospaita suomipaita jussipaita kauluspaita. Kukkahattu kukkamekko IRTI! PERKELE!

Bass: Muhammed! Jeesus! Naaman piirteet! Nenät! Suut! Korvat!

B-osa (valssi, kaikki äänet ja haitari. Lauletaan tarkkaan määritellyllä pihtiputaalaisen perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaan äänellä): Sua lähde kaunis katselen likellä vettäsi / Vaan miksi kaikki raivostuu kun näytän kasvoni? Häh?

Soprano: KAUHEEN NÄKÖISIÄ NE OVAT!

Alto (interludi): Olemme niin viisaita, viisaita, viisaita ja kotoisin aitan alta. Viisautemme pesee kauneutemme. Eiku kauneutemme pesee viisautemme. Eiku pesemme kätemme ja maahanmuuttajat pesköön paitamme. Eiku.

Bass & Tenor: Mitä sinä tällä tarkoitat?

Soprano & Alto: En mitään! Sinä tulkitset! Sinä tulkitset AINA VÄÄRIN!

Bass & Tenor: Alemmuudentunto!

Soprano & Alto: Ylemmyydentunto! (Vuoropuhelu jatkuu niin, että kaikki äänet sekoittuvat, lopulta jokainen kuorolainen laulaa omalta korkeudeltaan omaa sanaansa tai ihan mitä vaan. Voi myös juoksennella. Kuoronjohtaja kyykkyhyppelee ylös ja alas.)

C-osa (Sopraano, altto, tenori ja ykkösbasso laulavat jumalan nähneesti, kakkosbasso toistaa syvässä alarekisterissä sanaa ”ihminen”): Rakkaus voittaa viimeiset vaalit, rakkaus ihmiseen, ihmiseen, ihmiseen, valista minulle kasvosi ihminen, ihminen, ihminen, minä uskon sinuun ja tulostan sinuttietokoneeltani paperiliuskaksi oveeni, seinääni ja jääkaappiini kunnes tulee väsymisen, letitettyjen partakarvojesi harmaantumisen ja muotokuvasi iankaikkisen haalistumisen aika. Ja apauttiarallaa sen pituinen se.

(Kumarrus.)

10.10.2012